Skip to content

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je tehnika korištenja bioenergije u iscjeljivanju, ona je jednostavna, moćna, neinvazivna i djelotvorna tehnika iscjeljivanja bez dodira s blagotvornim učinkom bez obzira na dob ili stanje koje se tretira ukoliko se provodi na pravilan način. Metoda je prirodna, a terapeut uzima bioenergiju iz prirode, koja je dio nas. Sama terapija je neinvazivna i ne zahtjeva nikakvu posebnu opremu, ulja ili tjelesnu manipulaciju. Za vrijeme tretmana osobe su u potpunosti odjevene i većina ih navodi da se u toku terapije osjećaju duboku smirenost. Neke osobe, koje su senzibilnije na vlastito bioenergetsko polje i radu na njemu, mogu osjetiti senzacije kao što su toplina, hladnoća, trnci ili kolanje. Drugi pak jednostavno uživaju u opuštanju i vremenu posvećenom isključivo sebi. 

U suradnji s klasičnim medicinskim terapijskim oblicima pokriva široki spektar djelovanja, od prevencije do iscjeljivanja svih fizičkih i psihičkih bolesti.
Svaka stanica našeg tijela okružena je i potpomognuta energijom koja između ostalog igra ulogu minijaturne mreže, koja omogućava prijenos podataka za izgradnju fizičkog tijela kao i vezu između našeg fizičkog, emocionalnog i duhovnog bića. Osnovni princip na kojem počiva ova vrsta terapije je taj da kada smo fizički, emocionalno i duhovno iscjeljeni i zadovoljni energija našeg tijela (bioenergija) slobodno teče i pomaže nam održati naše tijelo ispravnim. Stres, povreda, bolest i/ili emocionalni razdor mogu poremetiti taj protok.
 
Metoda Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® nazvana je po svom utemeljitelju, osobi koja je svojim radom i rezultatima osigurala svjetsku popularnost. Nakon niza svjetskih provjera dokazana je uspješnost metode na najtežim oboljenjima današnjice. (http://www.zdenkodomancic.com/hr/opce-informacije.aspx).

 

Zdenko Domančić je razvio jedinstvenu, jednostavanu i vrlo efikasanu metodu lecenja, koristeći bioenergiju za potrebe lečenja. Ova metoda je veoma bogata teoriji, ali jos više u praksi. Njena praktična primena omogućava telu I umu da se uspešno leče od onoga sto oni smatraju kao bolest.

Bioterapija se  bazira na osnovnom načelu, da je telo sposobno lečiti samo sebe, ako je imuni sistem dovoljno snažan, sto znaci da telo ima dovoljno bioenergije ove životne sileBioenergetsko punjenje jednostavno i efikasno jača imunski i nervni sistem, te poboljsava cirkulaciju i kvalitet krvi, što su sve nužni koraci do zdravlja i boljeg funkcionisanja. Bioterapija pomaze kod otklanjanja bolove, migrena, bolovima u muskulaturi i zglobovima, kičmi , krstima, hladnih ili nervoznih nogu ili ruku, reumi, ozleda, menstrualnih problema,prosirenim venama,itd. Terapija sa bioenergijom poboljsava delovanje organa, pomaže kod problema sa kožom, štitnom žlezdom, srcem, epilepsijom, astmom, alergijama, kod neplodnosti, leukemije, gangrene… Rezultati se mogu postici i  kod bolesti, koje su poznate kao neizlečljive. Posebno blagotvorno deluje na nesanicu, stres I autoimune bolestiLečenje ne znači samo uklanjanje fizičkih problema. Bioterapija je motivacija za promenu stavova i razmišljanja na podsvesnom nivou. Cilj naše terapije je, pored smanjenja ili uklanjanja zdravstvenih problema, obogatiti i otvoriti ljudsku ličnost. 

Bioterapija po metodi Zdenka Domancica