Skip to content
Home » Blog » KAKO DELUJE BIOENERGIJA?

KAKO DELUJE BIOENERGIJA?

 • by
kako deluje bioenergija bioterapija

KAKO DELUJE BIOENEGIJA?

Kako deluje Bioenergija po mišljenju dr. prof. Radovan Starc. Iz knjige Lećenje bioenegijom po metodi Zdenka Domančića

Lečenje bioenergijom po metodi Zdenka Domančića deluje. U to sam se uverio ja sam, u to su se uverili i mnogi bolesnici iako su mnogi došli kao na zadnju adresu za pomoć. Lečenje bioenergijom generelno je upešno i učinkovito.

Mehanizmi delovanja još nisu objašnjeni. Međutim, to je sporedan problem i zadatak je naučnika da dokažu ono što je na današnjem stupnju razvoja uopšte moguće dokazati. Najvažnije je, kažem ponovo, da lečenje bioenergijom deluje. Slabo bi bilo kad bi bilo obrnuto – kad bismo znali kako deluje, a da u praksi ne bi bilo rezultata.

Mehanizme delovanja zaključujemo iz mehanizama nastanka bolesti koje priznaje službena medicina. Ako je uzrok bolesti autoimunološki ili upala, onda poboljšanje stanja nakon lečenja bioenergijom pripisujemo poboljšanju delovanja imunološkog sistema. Na neke druge mehanizme mislimo na osnovu eksperimentalnih podataka ili o njima zaključujemo logički i na osnovu zdravog razuma. Zdrav razum nije neki apstraktni pojam, jer uključuje znanje, pamet i iskustvo. Neka poboljšanja još ne znamo objasniti.

kako deluje bioenergija bioterapija
kako deluje bioenergija bioterapija

KAKO DELUJE BIOENERGIJA U PRAKSI?

Budući da je bioenergija informirana energija, ima dva značaja: informiranost i energiju. Navodimo nekoliko mogućih ili vrlo verovatnih mehanizama delovanja bioenergije:

 • BIOENERGIJA DELUJE NA PODATOMSKOM NIVOU U SVIM ĆELIJAMA GDE ENERGETSKI PROTOK NIJE POREMEĆEN, gde elektromagnetski talasi lekovitih frekvenicja uzrokuju oslobađanje kvantne energije na podatomskom nivou. Što više energije je u organu (ćelijama) organ je zdraviji. Autorova pretpostavka je da je to verovatno najvažniji mehanizam delovanja lekovite energije. Vibracije su kretanja elektromagnetskih talasa u atomima, molekulama i ćelijama. Svaka ćelija, organ i telo imaju svoju vlastitu frekvenciju i time dužinu talasa. Svaka misao, reč, zvuk ili događaj utiču na telo i okolinu. Svaka emocija izaziva u telu određenu frekvenciju i svaka boja ima svoju frekvenciju. Vibracijske frekvencije utiču i na vodu, koja čini 70% ljudskog tela, naime voda je neutralni medij za primanje tih informacija. U svetlu elektromagnetnih talasa dužina života zavisi od visine vibracija. Ako želimo živeti zdravo i dugo, moramo održavati visok nivo vibracija. Zdrav organ vibrira na visokom stupnju bez obzira na starost. U procesu starenja vibracije se unutar nas i oko nas snižavaju. Tada organi i sistemi organa deluju sporije i manje učinkovito. Na kraju prestaju raditi. Organi, delovi organa i telo tada su skloniji drugim, negativnim energijama i uticajima.
 • BIOENERGIJA JAČA OSLABLJENI OBRAMBENI (IMUNOLOŠKI) SISTEM. Oslabljenost imunološkog sistema je posledica pre svega hroničnog negativnog stresa i drugih uzroka. Zadatak normalnog imunološkog sistema je uništavanje ćelija stranih telu (osobi) – mikroorganizama, a i štetnih vlastitih čelija, na primer inficiranih i tumorskih čelija, kaže prof. dr. Alojz Ihan s Medicinskog fakulteta u Ljubljani. Imunološki sustav sarađuje u zaceljivanju rana, oštećenih mekih tkiva i preloma kostiju, u čišćenju svih vrsta upala i odumiranja tkiva. Imunološki sistem sarađuje i u svim vrstama alergijskih reakcija, alergijskih bolesti (npr. astma) i autoimunoloških bolesti. Postoji tendencija službene medicine da sve bolesti kojima ne nalazi uzrok pripisuje autoimunološkim mehanizmima. Do sad se to u praksi pokazalo istinitim. Prema mišljenju Zdenka Domančića, koji je sam lečio gotovo milion i po različitih bolesnika s upalama, brojnim autoimunološkim bolestima, alergijskim bolestima, bolesnike s neobjašnjenim bolestima, imunološki sistem je »univerzalni lekar, odnosno mehaničar imunološkog sustava«
 • BIOENERGIJA POVEĆAVA PROTOK KRVI: To može učiniti na više načina: oslobađa pritisak oteklih i upaljenih tkiva na arterije, kapilare i vene, povećava metabolizam u tkivima, zbog čega se arterije i male arterije (arteriole) šire, odstranjuje protočne prepreke u lumenu arterije, poboljšava reološka svojstva krvi. S povećanim dotokom krvi povećava se dotok bioenergije. Najočigledniji primeri su oni kod kojih je dotok krvi u nogu ili srčani mišić prekinut, odnosno vrlo poremećen. Službena medicina objašnjava poboljšanje samo povećanim protokom.
 • Elektromagnetni talasi uzrokuju PROMENE U ELEKTRIČNOJ NAPETOSTI TKIVA, POBOLJŠANJE RADA ENZIMA, povećavaju prenos gvožđa na ćelijskom nivou i utiču na membranske potencijale
 • BIOENERGIJA POVEĆAVA DOTOK INFORMIRANE KRVI
 • BIOENERGIJA IMA TRENUTNI SELEKTIVNI DESTRUKTIVNI UČINAK NA MALIGNE ĆELIJE U EPRUVETI i to na ćelije kojima za uništavanje nisu potrebni krv, protok, živci, pozitivne misli, uverenja ni imunološki sistem. Zdenko Domančić je to dokazao u laboratorijskim pokušajima kod najtežnjih oblika malignih bolesti. Jednake rezultate postiže i u lečenju bolesnika.
 • Bioenegija održava PRENOS SIGNALA IZMEĐU ĆELIJA i povećava njihovu komunikacijsku sposobnost.
 • Ćelije se međusobno sporazumevaju i pomoću elektromagnetskih talasa. Da bi preživele, moraju biti podešene na željenu frekvenciju, slično kao radio stanica.
 • Bioenergija ima neposredno ili posredno BRZO ANALGETIČKO DELOVANJE. Neposredno znači da u mozgu oslobađa supstance protiv bolova. Posredno analgetičko delovanje znači kod degenerativnog zgloba više sinovijalne tekućine, zaceljivanje tkiva i manje impulsa bolova.
 • Nauka se do sad vrlo malo posvećivala energijama i uticajima magnetnih polja u ljudskom telu. Medicina za sada upotrebljava magnetna polja samo u dijagnostičke svrhe. Energije i magnetnka polja imaju i druge, dobre, neistražene i posve neiskorišćene lekovite učinke. Samo držajem posude s enzimom tripsinom u ruci je mađarski bioenergetičar Skar Estebany, koji leči polaganjem ruku, slično kao Zdenko Domančić, začajno ojačao delovanje enzima tripsina. Na enzim je delovalo slično kao magnetsko polje. To je samo jedan od neistraženih vidika delovanja bioenergije. Sličan uticaj na enzime postigli su učitelji qi gonga sa zračenjem bioenegije chi i stvaranjem magnetnog polja u ispitivanju u laboratoriji za biohemiju Medicinskog fakulteta Mount Sinai School u New York-u.
 • Poznajem brojne slučajeve »čudesnih« izlečenja ili znatnog poboljšanja zdravstvenog stanja gde je lečenje složenije nego što izgleda na prvi pogled. Znam kako službena medicina leči mišičnu distrofiju, mijasteniju gravis ili stečene bolesti, kao što su dilatacijska kardiomiopatija, poremećaje srčanog ritma ili hiperglikemiju koja ne reagira na insulin. Teško mogu objasniti kako to postiže bioenergija, iako je informirana i pametna. Pa ipak, bolesniku s dilatacijskom karidiopatijom koji je čekao na transpantaciju srca istisna frakcija leve komore nekoliko nedelja posle lečenja bioenergijom povećala se sa 20% na 40%, tako da je normalno živeo bez transplantacije srca. Bolesnica s teškum poremećajima srčanog ritma, već zakazana na prijem u ekspertnom kardiološkom (aritmološkom) centru u SAD, »čudesno« je ozdravila nakon lečenja bioenergijom. U trećem slučaju kod deteta sa šećernom bolešču tipa I, vrlo povišen nivo glukoze koja nije reagirala na insulin, nekoliko minuta nakon tretmana snizila se na normalnu vrednost (a ne nižu). Možda odgovori leže u nekim od gore opisanih hipoteza.

Kako deluje bioenergija? BIoenergija Bioterapija Beogad Srbija. Bioenergija BIoeterapija Rok Mitić

Leave a Reply

Your email address will not be published.